x

  sportklas

  Ben jij een sportklasser?

  • Ik kan in een groep werken
  • Ik vind sporten te gek
  • Ik vind het leuk om anderen te helpen
  • Ik vind het leuk om met veel sporten kennis te maken
  • Winnen is leuk, maar niet altijd het belangrijkste
  • Ik neem mijn werkhouding bij alle schoolvakken serieus.
  • Ik wil mezelf altijd verbeteren.

  Als jij het eens bent met bovenstaande uitspraken, pas jij misschien wel heel goed in onze sportklas. De sportklas start in het eerste jaar en loopt door in het tweede jaar. In deze twee jaar heb je twee uur extra sport per week, waarvan één uur in plaats van een Vitusuur komt. In de twee sporturen maak je kennis met allemaal verschillende sporten, bijvoorbeeld atletiek, reddend zwemmen, mountainbiken, flagfootball, judo en triatlon. Veel van deze sporten worden op locaties buiten school gegeven.

  Meer dan alleen sport

  Om aan de sportklas deel te nemen hoef je geen topsporter te zijn, maar je moet het natuurlijk wel leuk vinden om te sporten. En dat niet alleen: zit je in de sportklas, dan ga je ook op basisscholen helpen met het organiseren van toernooien of op die toernooien als scheidsrechter aan de slag. Bovendien krijg je les in hoe je een gezonde leefstijl kunt aanleren en vasthouden.

  Sportklas en Mavo ToDo

  De sportklas is een onderdeel van ons onderwijsconcept Mavo ToDo: toepassingsgericht en doelgericht leren. In de sportklas leer jij jezelf kennen en doe je vaardigheden op waar je je hele leven plezier van hebt, zoals goed communiceren, methodisch handelen, samenwerken, reflecteren, organiseren en analyseren. Dat klinkt ingewikkeld, maar je leert het allemaal vanzelf door te doen!

  Hoe kom je in de sportklas?

  Als je hebt gekozen voor de Vitusmavo en je wilt graag worden aangenomen in de sportklas, dan kun je de sportklasbijlage bij het inschrijfformulier invullen. Nadat je dit formulier hebt ingeleverd, wordt jouw motivatie beoordeeld en nemen we even contact op met de gymdocent van je basisschool. Je ontvangt een uitnodiging voor de warmloopmiddag in juni. Hierna volgt – als je voldoende gemotiveerd bent - een bevestiging van deelname aan de sportklas.

  Het uitgangspunt is om met een aparte sportklas te starten. Mocht het aanmeldingen te groot zijn, dan kàn ervoor worden gekozen de sportklasleerlingen over verschillende klassen te verdelen.

  Voor je ouders: er zijn extra kosten verbonden aan de sportklas. De extra ouderbijdrage bedraagt €135,- per leerjaar, inclusief (eenmalig) kledingpakket.

   

  Zie ook:

  Zie ook: